Gegrilde asperges met halloumi en couscoussalade

Gegrilde asperges met halloumi en couscoussalade

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gegrilde asperges met halloumi en couscoussalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g groene asperges
    • 1 bosje verse peterselie
    • 2 lente-uitjes
    • 250 g cherrytomaten
    • 1 citroen
    • 250 g (kaas)
    • 200 g
    • 3 el olijfolie (of zonnebloemolie)
    • 1 pakje Knorr Saus voor Asperges
    • versgemalen peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges (2-3 cm). Snijd de peterselie en lente-uitjes in kleine stukjes, en de cherrytomaten in kwarten. Snijd de halloumi in 4 stukken. Pers de citroen uit.
  2. Overgiet de couscous met 200 ml kokend water en roer om. Dek de kom af en laat de couscous 10 minuten wellen. Laat de couscous een beetje afkoelen en roer er 2 eetlepels van de olie door.
  3. Bestrijk de asperges met een bakkwastje met de rest van de olie. Verwarm de ovengrill voor of gebruik een grillpan. Rooster de asperges onder de grill of in de grillpan 5 minuten rondom bruin en beetgaar.
  4. Bestrijk de halloumi met olie en gril de kaas aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Verwarm intussen de saus voor asperges. Voeg 1 theelepel citroensap toe.
  6. Voeg de fijngesneden peterselie, lente-uitjes en de rest van het citroensap toe aan de couscous en verdeel de stukjes cherrytomaten erover.
  7. Serveer de couscoussalade met de asperges en de halloumi. Schenk de aspergesaus erover en serveer.

Bron: Knorr