Gegrilde biefstuk met komkommersalsa

Gegrilde biefstuk met komkommersalsa

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gegrilde biefstuk met komkommersalsa

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 4 el olijfolie
    • 1 komkommer
    • 1 blik ananas (schijven op siroop)
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 4 biefstukken (op kamertemperatuur)
    • 1 el munt (fijngehakt)
    • 4 tomaten (in plakjes)
    • barbecuespiesen of satéprikkers
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in partjes van 2 cm. Kook ze in een bodem water met zout 5 minuten.

  2. Snijd de komkommer en ananas in blokjes van 2-3 mm. Schep er de ui, munt en 1 eetlepel olijfolie door. Breng de salsa op smaak met zout en peper.

  3. Giet de aardappelpartjes af en schep ze door 2 eetlepels olijfolie. Rijg ze aan de spiesen.

  4. Wrijf de biefstuk in met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.

  5. Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Rooster de aardappelspiesen in 6 minuten goudbruin. Gril het vlees in ca. 2 minuten per kant bruin en naar wens gaar.

  6. Verdeel de tomaat over 4 borden. Leg er de biefstuk op. Schep er een beetje salsa over. Serveer met de aardappelspiesen en geef de rest van de salsa apart erbij.