Gegrilde kippenbouten met pindasaus

Gegrilde kippenbouten met pindasaus

Gegrilde kippenbouten met pindakaas
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gegrilde kippenbouten met pindasaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kippenbouten
    • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
    • 0.5 l bouillon (van tablet)
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 sjalot, gesnipperd
    • 8 el
    • 0.5 l melk of kokosmelk
    • 2 el ketjap manis
    • 1 tl sambal manis
    • 1 scheutje citroensap
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand. Bestrijk de kippenbouten met 1 eetlepel vloeibare margarine, zout en peper en leg ze op een rooster onder de grill. Laat ze afhankelijk van de grootte goudbruin en knapperig roosteren in 45 à 50 minuten. Keer de bouten tussentijds om.

  2. Maak de pindasaus door de sjalot en knoflook kort te fruiten in de de rest van de vloeibare margarine. Voeg pindakaas, bouillon en (kokos)melk toe en breng alles flink roerend aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus is verkregen. Laat de saus 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met ketjap, sambal en citroensap. 

  3. Serveer de saus bij de kippenbouten.

Heerlijke knapperige gegrilde kippenbouten uit de oven met een, apart geserveerd, zelfgemaakte pindasaus. Niet alleen kinderen zijn er dol op. Extra lekker met gebakken aardappelen of een witte rijst met peultjes.