Gegrilde linzenburgers

Gegrilde linzenburgers

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gegrilde linzenburgers

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el
    • 1 tl nootmuskaat
    • 0.5 tl komijnzaadje (gemalen)
    • 1 teentje knoflook
    • 1 blaadje laurier
    • 1 ei
    • 2 broodjes
    • chilipeper
    • cayennepeper (of harissa)
    • 0.5 tl komijnzaad
    • 1 ui
    • tl koriander
    • 1 bosje peterselie
    • 1 takje tijm
    • 200 g bruine linzen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de linzen onder de kraan en laat ze in 500 ml water met de tijm en het laurierblad 30 minuten afgedekt sudderen.
  2. Neem 5 minuten voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan en laat onder voortdurend roeren goed doorkoken, tot de vloeistof verdampt is en de linzen uit elkaar vallen. Neem de tijm en het laurierblad uit de pan.

  3. Hak de peterselie fijn (houd een paar takjes apart voor de afwerking). Pel en snipper de ui en de knoflook, fruit ze in 1 eetlepel olie. Doe er de peterselie bij en neem de pan van het vuur.

  4. Halveer het chilipepertje, verwijder de zaadjes en snipper fijn. Meng de linzen met het pepertje, het zout, de uienmix, het brood en de kruiden, kneed goed en kruid bij naar smaak. Kneed het ei en het paneermeel erdoor en vorm 8 burgers.

  5. Smeer de burgers in met de resterende olie en gril ze 5 minuten aan beide kanten. Garneer met peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!