Gegrilde medaillons met peterseliesaus

Gegrilde medaillons met peterseliesaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gegrilde medaillons met peterseliesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (fijngehakt)
    • 1 sjalot (fijngesnipperd)
    • 300 g varkenshaas (in plakjes)
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 800 g broccoli (in roosjes, steel in plakjes)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 150 g Griekse yoghurt
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de broccoli in een stoommand of stoombloem. Zet de mand op of de bloem in de pan; laat het water de broccoli niet raken. Stoom de broccoli in 8-10 minuten knapperig gaar.

  3. Meng de knoflook, de sjalot en de peterselie met zout en peper naar smaak door de yoghurt.
  4. Bestrijk de medaillons met de olijfolie en bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit een grillpan. Gril de medaillons in 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé of net gaar.

  5. Verdeel het vlees met de broccoli over 4 borden. Schep de peterseliesaus erbij en serveer met de aardappelen.