Gegrilde pesto karbonaadjes met gegrilde courgette en paprika

Gegrilde pesto karbonaadjes met gegrilde courgette en paprika

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Gegrilde pesto karbonaadjes met gegrilde courgette en paprika

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 karbonades (varkensvlees)
    • 3 el Bertolli Pesto Rosso
    • 2 paprika's (rood en geel)
    • 2 el olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 2 broodjes (ciabatta)
    • 1 courgette
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan of zet de grill van de oven op de hoogste stand.

  2. Bestrooi de karbonaadjes aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een dun laagje rode pesto.

  3. Was de courgette en paprika’s. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd elke helft in drie stukken. Snijd de ciabatta broodjes open en besprenkel de snijvlakken met een beetje olijfolie.

  4. Leg een groot stuk aluminiumfolie op het grill- of barbequerooster en vet het in met een beetje olie. Leg de karbonaadjes en groenten op de folie en gril alles bruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Keer alles regelmatig om en bestrijk zowel de groenten als het vlees telkens met een beetje pesto.

  5. Leg de laatste minuten ook de broodjes op het rooster en laat ze bruin worden. 

  6. Verdeel de gegrilde karbonaadjes en de gegrilde groenten over 2 borden en serveer met het brood.

Deze gegrilde karbonaadjes krijgen doordat ze bestreken worden met pesto een heerlijke smaak. Met de gegrilde courgette en paprika's zet je een zomers BBQ gerecht op tafel.