Gegrilde tonijn met salade

Gegrilde tonijn met salade

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Gegrilde tonijn met salade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 stukken tonijnfilet
    • 500 g krieltjes
    • 400 g dunne sperziebonen
    • 2 el Blue Band Iedere Dag
    • 3 el olijfolie
    • 1 el azijn
    • 3 tomaten, in parten
    • 12 zwarte olijven zonder pit
    • 3 eieren, gekookt en in vieren gesneden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bestrooi de stukken tonijn met peper. Verdeel de krieltjes over een schaal en gaar ze afgedekt in ca. 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Kook de sperziebonen beetgaar in 12 à 15 minuten, giet ze af en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken.
  2. Bestrijk de tonijn met margarine. Gril de tonijn ongeveer 2 minuten per kant in een grillpan.
  3. Meng olie en azijn door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Meng de gare krieltjes met de sperziebonen en parten tomaat en sprenkel er de dressing over.
  4. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de olijven en de stukjes ei. Leg op elk bord een stuk gegrilde tonijn en strooi er zeezout en versgemalen peper over.

Misschien vind je dit ook wel lekker!