Gegrilde witvis met parmaham, spek en asperges

Gegrilde witvis met parmaham, spek en asperges

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Gegrilde witvis met parmaham, spek en asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g stevige witte visfilet (4 stuks)
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 8 plakjes parmaham
    • 100 g pijnboompitten
    • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
    • 1 kg witte asperges
    • 50 g margarine
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
    • 0.5 tl suiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf.
  2. Snijd de parmaham in zeer fijne stukjes en het spek in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen. 

  3. Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water aan de kook met een halve theelepel zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10 minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat de asperges 15 tot 20 minuten (afhankelijk van de dikte) in het hete water nagaren.

  4. Bak ondertussen de parmaham en het spek krokant in een koekenpan zonder boter of olie. Maak de sausmix klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  5. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Wrijf de stukken witvis in met wat margarine en bak ze gaar (let op, maar 1 keer keren).

  6. Verdeel de asperges over de borden en schenk de saus erover. Leg de stukken vis erop en garneer de borden met de spek, ham en pijnboompitjes.

Heerlijke gegrilde witvis met Parmaham, spek en asperges. Extra lekker door de Knorr Mix voor Aspergessaus. Extra lekker met gepofte aardappelen.

Bron: Knorr