Gegrilde zalm met asperges en aardappelpuree

Gegrilde zalm met asperges en aardappelpuree

Mag even duren Makkelijk Duur

Gegrilde zalm met asperges en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 kg witte asperges
    • 1.5 kg kruimige aardappelen
    • 1 zakje Knorr Botersaus voor Asperges
    • 4 zalmmoten (125 g per stuk)
    • 1.5 el olijfolie
    • 100 ml
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • nootmuskaat
    • 2 el (fijngehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf.
  2. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 minuten in het hete water nagaren.
  3. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar.
  4. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit intussen een grillpan. Bestrijk de zalmmoten met olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de zalm 4-6 minuten.
  6. Stamp de aardappelen met de melk en de vloeibare margarine tot een puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  7. Verdeel de asperges over de borden, schenk de saus erover en bestrooi met peterselie. Leg de gegrilde zalmmoten ernaast. Serveer met de aardappelpuree.
Bron: Knorr