Gegrilde zeetong met pickles van bloemkool

Gegrilde zeetong met pickles van bloemkool

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gegrilde zeetong met pickles van bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen
    • olijfolie
    • 2 el
    • 10 cl
    • 0.5 tl kurkuma
    • 0.5 tl mosterd
    • 1 el maïszetmeel
    • 2 el kappertjes (salées)
    • 10 cl
    • margarine
    • 400 g aardappels
    • 1 bloemkool
    • 20 zilveruien
    • 16 tongfilets
    • 1 citroen (zeste)
    • 1 snufje verse oregano
    • 1 snufje peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Maak de bloemkool schoon. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd 250 g van de bloemkool in heel fijne roosjes, houd ze apart. Kook de rest van de bloemkool samen met de aardappelen gaar in lichtgezouten water.

  2. Nu maken we de bloemkoolpickles. Pel de zilveruitjes. Fruit de uitjes met de fijne bloemkoolroosjes in een helft margarine en een helft olijfolie, zonder te kleuren. Kruid met zout. Blus af met de azijn en de witte wijn. Voeg de kurkuma en mosterd toe. Los het maïszetmeel op en bind er de saus mee. Voeg de kappertjes toe. Kruid met peper.

  3. Giet de aardappelen en bloemkool af en pureer. Meng met de citroenrasp, karnemelk en peper en zout tot een gladde puree. 

  4. Wrijf de tongrolletjes in met olijfolie en gril ze dubbelgevouwen in een grillpan aan beide kanten. Serveer met de karnemelkpuree en de bloemkoolpickles. Werk af met een takje oregano.

Misschien vind je dit ook wel lekker!