Gehaktbal met aardappelpannetje

Gehaktbal met aardappelpannetje

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gehaktbal met aardappelpannetje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 pot Amsterdamse uien
    • 3 el Hellmann's mayonaise
    • 50 gram Becel Gold (bakken en braden)
    • 1 el basilicum (vers en fijngehakt)
    • 2 preien
    • 1 blikje mais
    • 1 kg vastkokende aardappelen
    • 4 maal slagersgehaktbal
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken. Kook ze in een bodem water met zout in 10 minuten gaar.

  2. Smelt in een braadpan 25 g margarine.

  3. Bak de gehaktballen bruin aan. Voeg een scheutje water toe en braad ze in 15 minuten gaar.

  4. Meng de kerriepoeder en het basilicum door de mayonaise.
  5. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de aardappelen in 5 minuten goudbruin.

  6. Voeg de ui en de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de mais toe en bak nog 1-2 minuten.

  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel het aardappelpannetje over 4 diepe borden. Leg er een gehaktbal bij en serveer met de kerrie-basilicummayonaise en Amsterdamse uien.

  9. Aantal kcal: 675 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!