Gehaktbal met druiven en spekjes

Gehaktbal met druiven en spekjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gehaktbal met druiven en spekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (fijngehakt)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 100 g eikenblad slamelange
    • 125 g magere spekreepjes
    • 5 el olijfolie
    • 150 g pitloze druiven (gehalveerd)
    • 1 el witte wijnazijn
    • 4 gehaktballen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en bak de gehaktballen in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Maak intussen de slamelange aan met de resterende 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, zout en peper.

  4. Neem het vlees uit de pan en bak vervolgens de spekreepjes knapperig uit in de pan. Schep de druiven erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de peterselie met zout en peper naar smaak toe.

  5. Verdeel de aardappelen met de gehaktballen over 4 borden. Schep er de druiven met de spekjes over en serveer met de salade.