Gehaktbal met venkelstamppot

Gehaktbal met venkelstamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gehaktbal met venkelstamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappel
    • 1 ei
    • 1 tl nootmuskaat
    • 1 tl gemberpoeder
    • 650 g venkelknollen
    • 2 dl
    • 3 beschuiten
    • 400 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng voor de gehaktballen het gehakt, het ei en de beschuiten in een kom. Vorm 4 of 6 grote ballen van het gehakt en laat ze 15 minuten opstijven in de koelkast.

  2. Bak de gehaktballen rondom bruin. Bak ze goed door, zodat ze een stevige knapperige korst krijgen. Giet een scheutje water in de pan, draai het vuur laag en laat de gehaktballen met de deksel op de pan in ca. 30 minuten gaar stoven.

  3. Kook voor de stamppot de aardappels in ca. 20 minuten gaar in weinig water. Houd de deksel op de pan tijdens het koken.

  4. Snijd de venkelknollen tussen de stelen doormidden en snijd de helften in flinterdunne plakjes. Doe de venkel samen met de melk en wat margarine in een pan en breng aan de kook. Kook de venkel ca. 5 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.

  5. Giet de aardappels af, doe ze terug in de pan en stamp fijn. Schep de venkel er met het vocht doorheen. Breng de puree op smaak met nootmuskaat en peper. 

  6. Verdeel de stamppot over verwarmde borden en schep er een gehaktbal met de jus op.

Misschien vind je dit ook wel lekker!