Gehaktballen in tomatensaus

Gehaktballen in tomatensaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gehaktballen in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 1 ei
    • 1 pak cream crackers
    • geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas)
    • 1 pot pastasaus
    • 2 el
    • 3 takjes rozemarijn
    • 1 el oregano
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Verkruimel de crackers in een stevig plastic zakje of theedoek met bijvoorbeeld een deegroller tot zeer fijne kruimels.
  2. Meng het gehakt met de rozemarijn, crackerkruimels, fijne mosterd, oregano, 1 ei en een flinke snuf zout en peper in een kom. Kneed goed door en rol er vervolgens ongeveer 24 balletjes van.
  3. Besprenkel met wat olijfolie en rol om, zodat ze allemaal met een laagje olie bedekt zijn. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Voeg een klein beetje zout toe. Hier ga je straks de pasta in koken.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de fijngehakte ui en de uitgeperste knoflook tot de ui glazig is. Voeg de basilicum, tomatenblokjes, gezeefde tomaten, sambal en balsamicoazijn toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat sudderen.
  5. Kook de pasta toe volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar, in ongeveer 8 minuten.
  6. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat nog even sudderen tot de pasta gaar is. Schep wat pasta in een diep bord en schep hierover de saus en de gehaktballen. Bestrooi met geraspte kaas. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!