Gehaktballetjes met abrikozen en snijbonenstamppot

Gehaktballetjes met abrikozen en snijbonenstamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gehaktballetjes met abrikozen en snijbonenstamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappel
    • 50 g abrikozen gedroogd (geweld)
    • 1 ei
    • 3 el Croma Bakken en Braden
    • 1 el kookroom (BB finesse voor koken)
    • 300 g
    • 400 g snijbonen
    • 100 ml
    • 1 zakje gehaktkruiden
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten. Voeg de melk toe en stamp het geheel fijn. Breng de puree op smaak met peper en zout. 

  2. Kook de snijbonen in ca. 8 minuten beetgaar en meng ze door de aardappelpuree. 

  3. Kneed het gehakt met het ei, de gehaktkruiden en de abrikozen. Vorm kleine balletjes van ca. 3 cm. Bak de gehaktballetjes in een koekenpan. Roer de kookroom door het bakvet en breng de saus op smaak met peper en zout. 

  4. Serveer de gehaktballetjes met de snijbonenstamppot en jus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!