Gehaktballetjestaart

Gehaktballetjestaart

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gehaktballetjestaart

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 teentje knoflook
    • 2 el
    • 500 g
    • 1 rode paprika
    • 1 aubergine
    • 1 courgette
    • olijfolie
    • 150 g
    • 2 sprietjes
    • margarine
    • 4 el broodkruimels
    • 50 g zongedroogde tomaatjes
    • 12 plakjes
    • snufje peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Haal het bladerdeeg uit de verpakking. Pel het teentje knoflook, snipper fijn en meng met de peterselie, rozemarijn, het ei en de broodkruimels door het gehakt. Verdeel in 12 porties en rol er gehaktballetjes van.

  2. Was de paprika, aubergine en courgette en snijd alles in stukken. Vet een ovenschaal royaal in met olijfolie. Rooster daarin de groenten voor 15 minuten.

  3. Vet een taartvorm in met margarine. Steek 12 rondjes uit het bladerdeeg. Vorm ze tot kuipjes en leg ze tegen elkaar in de taartvorm.

  4. Verlaag de oventemperatuur tot 180ºC. Vul elk kuipje met geroosterde groenten, leg er een gehaktbal op en verkruimel de feta erover. Bak de balletjestaart ongeveer 30 minuten in de warme oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!