Gehaktbrood gevuld met paprika, courgette en knoflook

Gehaktbrood gevuld met paprika, courgette en knoflook

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Gehaktbrood gevuld met paprika, courgette en knoflook

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • tabasco (een paar druppels)
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 paprika
    • 1 kleine courgette
    • 2 tl kerriepoeder
    • 1 tl ketoembar
    • 500 g rundergehakt
    • 1 ei
    • 2 tl gedroogde oregano
    • 2 el limoensap
    • 1 cakeblik
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. 

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de courgette in kleine blokjes.

  3. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en bak de uien, de knoflook, de paprika en de courgette kort aan. Voeg de kerriepoeder en de ketoembar toe en bak het even mee. Laat het groentemengsel afkoelen.

  4. Kneed in een kom het gehakt met het ei, het groentemengsel, de oregano, het limoensap, zout, peper en de tabasco. Schep het gehakt in een ingevette vorm en bak het ca. 45 minuten in de oven. 

  5. Laat het gehaktbrood even afkoelen voordat je het snijdt.

Recept voor gehaktbrood uit de oven. Gevuld met paprika, courgette en knoflook.

Misschien vind je dit ook wel lekker!