Gehaktrolletjes met wokmie

Gehaktrolletjes met wokmie

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gehaktrolletjes met wokmie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el
    • 400 g Chinese groenten (koelvers)
    • 1 tl sambal oelek
    • 1 blikje (à 227 gr) ananasstukjes (uitgelekt)
    • 2 el
    • 400 g
    • 250 g eiermie
    • 2 el
    • 1 struik paksoi
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd het paksoiblad van de stelen. Snijd de stelen in reepjes. Dompel het blad in het water.

  2. Kruid het gehakt met de sojasaus en de sambal. Verdeel het vlees over het paksoiblad, rol op en steek eventueel vast met een prikker. Leg ze in een stoommand of stoombloem. 

  3. Breng in een pan een laag water aan de kook. Zet de mand of de bloem in de pan (laat het water de rolletjes niet raken). Stoom de gehaktrolletjes in 10-12 minuten gaar.

  4. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verhit olie in een wok. Roerbak de reepjes paksoi, de groenten en de ananas 4 minuten. Wok de mie 1 minuut mee en breng op smaak met de oestersaus.

  6. Verdeel de mie over 4 borden en leg er een rolletje bij.