Gele paella met chorizo en gamba's

Gele paella met chorizo en gamba's

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gele paella met chorizo en gamba's

Ingrediënten voor 4 personen
    • mespuntje saffraandraadje (of een kwart tl saffraanpoeder)
    • 2 dl
    • 8 dl (kippenbouillon)
    • 4 el olijfolie
    • 200 g (in blokjes)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 teentje knoflook (uit de pers)
    • 200 g tomaten (in kleine blokjes)
    • 300 g
    • 250 g doperwten
    • 500 g gamba's (gepeld)
    • 0.5 bosje peterselie (bladpeterselie, fijngehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Week de saffraan ± 15 min. in de wijn en breng met de bouillon aan de kook. 

  2. Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok en bak hierin de chorizo ± 2 min. of tot het vlees vet begint los te laten. Voeg de ui en knoflook toe en bak alles ± 2 min.

  3. Roer de tomatenblokjes erdoor en voeg de rijst toe. Blijf goed roeren, de rijst moet gloeiendheet worden. 

  4. Giet de helft van de hete bouillon op de rijst. Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen en voeg dan de rest van de bouillon en de gamba’s toe. 

  5. Roer goed door en kook de rijst op laag vuur gaar met een deksel op de pan. Roer de doperwten door het gerecht als de rijst bijna gaar is. Warm ze kort mee en serveer de paella met veel gehakte bladpeterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!