Gele paprika's gevuld met biryani

Gele paprika's gevuld met biryani

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gele paprika's gevuld met biryani

Ingrediënten voor 4 personen
    • 300 g
    • 6 kardemompeulen (groene, gekneusd in een vijzel)
    • 1 blaadje laurier
    • 1 kaneelstokje
    • 4 el
    • 300 g kipfilets (kippendijfilet, in blokjes)
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 2 teentjes (uit de pers)
    • 5 cm gemberwortels (vers & geraspt)
    • 4 kruidnagels
    • 1 tl korianderzaad (gemalen)
    • 1 tl komijnzaadje (gemalen)
    • 1 tl kaneel (gemalen)
    • 1 tl wortel (gemalen geelwortel)
    • 0.5 tl cayennepeper
    • mespuntje saffraandraadje (geweekt in 1 dl water)
    • 100 g cashewnoten (grof gehakt)
    • 50 g rozijnen (gele)
    • 4 paprika's (grote & gele)
    • 1 citroen (in parten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, samen met 3 van de kardemompeulen, de laurier en de kaneel. Verwijder de specerijen uit de rijst na het koken.

  2. Verhit 3 el van de olie in een ruime (hapjes)pan en voeg de kipblokjes toe. Bak ze in ± 3 min. rondom bruin en bestrooi met peper en zout. Voeg de ui, de knoflook en de gember toe en bak 2-3 min. mee. Doe de rest van de specerijen erbij en bak ± 3 min. mee. 

  3. Voeg het saffraanwater toe. Breng aan de kook en roer er de rijst, noten en rozijnen doorheen. Breng de biryani op smaak met zout. 

  4. Halveer de paprika’s verticaal door de steel en verwijder de zaden en zaadlijsten. Kwast de buitenkant in met de rest van de olie. Vul de paprikahelften met de biryani en zet ze naast elkaar in een braadslede bekleed met bakpapier. Bak de paprika’s ± 20 min. in de oven en serveer ze met een partje citroen.  

Misschien vind je dit ook wel lekker!