Gele rijst met makreel

Gele rijst met makreel

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gele rijst met makreel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g cherrytomaten
    • 250 g
    • 1 ui
    • 3 porties gerookte makreelfilets
    • 4 toastbroden (optioneel voor erbij)
    • verse koriander (optioneel, voor de garnering)
    • zout en peper
    • 1 tl kurkuma
    • 2 tl
    • 4 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de tomaatjes in vieren.

  2. Verhit olie, voeg de ui toe en bak tot hij zacht is. Roer de specerijen erdoor en laat 2 minuten bakken in een pan.

  3. Voeg de rijst en 500 ml water toe en laat de rijst koken tot hij zacht is.
  4. Kook intussen de eieren ca. 4 minuten en dompel ze in koud water. Pel en halveer ze.

  5. Voeg vlak voordat de rijst gaar is de makreel en tomaatjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de eieren en eventueel toast. Garneer met verse koriander.