Gele rijst met zalm, ei en tomaat van Susan Smit

Gele rijst met zalm, ei en tomaat van Susan Smit

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Gele rijst met zalm, ei en tomaat van Susan Smit

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 prei (in ringen gesneden)
    • 1 tl kerriepoeder
    • 300 g
    • 1 blokje visbouillon (Knorr)
    • 4 eieren
    • 200 g gerookte zalm (in stukjes gesneden)
    • 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
    • vloeibare margarine
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit wat margarine in een hapjespan en bak de prei ca. 5 minuten op middelhoog vuur.

  2. Voeg de kerriepoeder toe en bak even mee.
  3. Voeg de zilvervliesrijst toe en zo veel water als de verpakking voorschrijft. Breng aan de kook, voeg het bouillonblokje toe en roer door. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar.
  4. Breng water aan de kook en kook de eieren in ca. 5 minuten net gaar. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  5. Voeg vlak voordat de rijst gaar is de zalm en tomaatjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de eieren.

Misschien vind je dit ook wel lekker!