Gemarineerde courgette met broodcroutons en feta

Gemarineerde courgette met broodcroutons en feta

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gemarineerde courgette met broodcroutons en feta

Ingrediënten voor 4 personen
    • 600 g courgettes
    • 200 g
    • 50 ml
    • 2 teentjes
    • 1 ciabatta
    • 50 ml
    • 1 handje tuinkers
    • 2 el citroenschillen (geraspte)
    • 1 scheutje olijfolie
    • 1 snufje peper en zout
    • 1 rode peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper in ringetjes. Pel en pers de knoflook.

  2. Meng de azijn met het citroensap, de geraspte citroenschil, de chilipeper, de knoflook, 2 eetlepes olijfolie, peper en zout.

  3. Maak de courgette schoon en snijd in flinterdunne plakjes. Doe de marinade erbij en laat minimaal 10 minuten rusten.

  4. Snijd of scheur de ciabatta in blokjes en bak ze goudbruin in een scheutje olijfolie.

  5. Leg de courgetteplakjes dakpansgewijs op een groot bord. Strooi de broodcroutons erover en de verkruimelde feta. Werk af met tuinkers.

  6. Tip van Sandra: kies de kleinste courgettes die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!