Gemarineerde kip met sperzieboontjes

Gemarineerde kip met sperzieboontjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gemarineerde kip met sperzieboontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g kipfilets
    • 1.5 el ketjap manis
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • 1 rode paprika
    • 4 el Bertolli olijfolie
    • 1 tl knoflookpoeder
    • 1 scheut citroensap
    • 2 el bruine basterdsuiker
    • 600 g sperzieboontjes
    • 300 g
    • 2 teentjes knoflook
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Begin met het maken van de marinade, meng hiervoor alle ingredienten voor de marinade door elkaar. 

  2. Snijd vervolgens de kip in kleine blokjes en meng deze goed door de marinade. Laat de kip zo lang mogelijk marineren zodat de smaak er lekker in trekt. 

  3. Zet vervolgens een pan water op voor de rijst en de sperzieboontjes. Kook de rijst en sperzieboontjes en snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en maak het teentje knoflook schoon. 

  4. Begin met het bakken van de stukjes kip als de rijst klaar is. Bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar. Giet ondertussen een scheut olijfolie in een (wok)pan en bak het uitgeperste teentje knoflook met de paprika aan, voeg na ongeveer 2 minuten de rijst toe en roer dit goed door. 

  5. Schuif de rijst een beetje naar de zijkant, zodat er in het midden wat ruimte is. Breek het ei boven de pan en roer het ei door de rijst heen. Laat het ei in een paar minuutjes stollen door de rijst flink door te scheppen. 

  6. Serveer de gemarineerde stukjes kip met de sperzieboontjes en de heerlijke rijst.