Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en een pastasalade

Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en een pastasalade

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Gemarineerde kippenvleugels met honingmosterd en een pastasalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kippenvleugeltjes
    • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 2 el honingmosterddressing
    • 400 g (volkoren) penne of fusilli
    • 1 mespuntje bouillonpoeder
    • 5 el Blue Band Vloeibaar
    • 3 stronkjes witlof
    • 250 g preien
    • 2 tomaten
    • 10 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bestrijk de kippenvleugeltjes met ongeveer 1 eetlepel honingmosterddressing. Marineer ze minimaal 5 minuten.
  2. Kook in de tussentijd de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet de pasta af en spoel af onder koud stromend water.

  3. Verhit 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg de kippenvleugeltjes toe en bak de kip ongeveer 25 minuten op middelhoog vuur. Draai de vleugeltjes zo nu en dan om.

  4. Maak de witlof schoon en haal de blaadjes los. Maak de prei schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in kleine stukjes. Hak de dille fijn.

  5. Laat een wok of diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de rest van de vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg de prei toe en bak die ongeveer 2 minuten. Voeg de Blue Band Finesse voor Verrijken toe, de rest van de honingmosterddressing, 1 eetlepel bouillonpoeder en 4 eetlepels warm water. Roer door en zet het vuur uit.

  6. Meng de pasta met de tomaten en het preimengsel. Voeg de blaadjes witlof en dille toe. Schep voorzichtig door. Verdeel de pastasalade en kippenvleugeltjes over 4 borden.

Recept kippenvleugels

Misschien vind je dit ook wel lekker!