Gemarineerde kippenvleugeltjes - Sticky chicken wings

Gemarineerde kippenvleugeltjes - Sticky chicken wings

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gemarineerde kippenvleugeltjes - Sticky chicken wings

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 6 drumsticks (biologische)
    • 6 kippenvleugels (biologische)
  • Voor de marinade:

    • 2 el
    • 2 cm verse gemberwortel (geschild en geraspt)
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 1.5 tl Chinese vijfkruidenpoeder
    • 1 el sojasaus
    • 3 el
    • 1 el sinaasappelschil (geraspt)
    • 1 el sesamolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Maak met een scherp mesje inkepingen in de stukken kip.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en doe de stukken kip erbij. Meng goed met schone handen en dek af met folie. Laat 4 uur, maar het liefst een hele nacht marineren in de koelkast.
  3. Verwarm voor het bereiden de oven voor op 200 ºC. Spreid de kip uit op een bakplaat met een beetje aanhangende marinade en rooster in 45-50 minuten gaar. Keer de stukken halverwege. 

  4. Bedruip ze 2 tot 3 keer tijdens het bakken met de rest van de marinade.
  5. Serveertip: eet de kip warm uit de oven met een koolsla en friet of koud als lunch.

Nog zo'n heerlijk gerecht met kip: Kipkluifjes piri piri

Lees ook: 7 redenen om vaker kip te eten

Meer food inspiratie: De lekkerste recepten met kip

Misschien vind je dit ook wel lekker!