Gemarineerde kipspiesjes met yoghurtdip

Gemarineerde kipspiesjes met yoghurtdip

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gemarineerde kipspiesjes met yoghurtdip

Ingrediënten voor 12 personen
    • 350 g kipfilets
    • 150 g
    • 200 g tomaten (cherrytomaten)
    • 600 g aardappels
  • Voor de marinade

    • 1 teentje knoflook
    • 1.5 el
    • 2 cm (geraspt)
    • 250 ml
    • 2 tl
    • 0.5 tl komijnpoeder
    • 0.5 tl korianderpoeder
    • 1 el maïsolie
  • Voor de dipsaus

    • 1 teentje knoflook
    • handje munt
    • handje koriander
    • 250 ml
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur + marineren

  1. Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Snijd ze in plakjes en laat afkoelen.

  2. Snijd de kipfilets in blokjes. Mix alle ingrediënten voor de marinade goed fijn. Schep de kipblokjes erdoor en zet minstens 1 uur afgedekt koel weg.

  3. Mix alle ingrediënten voor de dipsaus.
  4. Week 12 houten satéstokjes een halfuur voor gebruik in koud water. Verwarm de grill op de hoogste stand of steek de barbecue aan. Was de veldsla en cherrytomaten en doe ze samen in een kom.

  5. Rijg elke keer 2 blokjes kip aan een stokje. Rooster ze goudbruin op de grill of barbecue, draai ze halverwege om. Serveer ze met de dipsaus, de veldsla en de aardappelplakjes.

  6. Aantal kcal: ca. 440 p.p.

  7. Tip van Sandra: gebruik eens kipdijfilet voor je kipsaté. Dit bevat meer vet en zorgt voor malser vlees.

Misschien vind je dit ook wel lekker!