Gemarineerde Koreaanse biefstuk met sambasaus

Gemarineerde Koreaanse biefstuk met sambasaus

Snel klaar Erg makkelijk Duur

Gemarineerde Koreaanse biefstuk met sambasaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosui
    • 1.5 el sesamzaad
    • 1 krop sla (of een zakje sla naar keuze)
    • peper (grof gemalen)
    • 0.5 el Croma Bakken & Braden vloeibaar
    • 25 g verse gemberwortel
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el sojasaus
    • 0.5 el sesamolie
    • 200 g kogelbiefstuk
    • 0.25 komkommer
    • 2 el Calvé sambasaus
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Hak het bosuitje fijn. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Schil en rasp de gember boven een schaal. Pel en pers de knoflook fijn boven de gember in de schaal. Roer er 1 eetlepel fijngehakte bosui, de sojasaus, de sesamolie, de helft van het sesamzaad en wat (grof gemalen) peper door.

  3. Snijd de biefstuk in 12 dunne plakjes, leg ze in de marinade en laat ze een uurtje trekken.
  4. Schil en snijd de komkommer in smalle reepjes. Snijd de sla in reepjes en meng ze met de komkommer en de rest van de bosui en sesamzaad.

  5. Gourmetten: verhit een beetje vloeibare margarine in een gourmetpannetje. Bak hierin 3 plakjes biefstuk een voor een, om en om bruin.

  6. Leg een pluk van de salade op je bord, leg de plakjes biefstuk erop en druppel er wat sambasaus over.

  7. Variatietip: vervang de biefstuk door bijvoorbeeld eendenborst of haasfilet.

Ook een goed idee: Mini-tournedos met rozemarijn en barbecuesaus

Een feest voor de kids: Mini-pannenkoekjes

De reden zal je verbazen: Waarom is gourmetten eigenlijk zo pupulair?

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!