Gemarineerde sardientjes met citroen

Gemarineerde sardientjes met citroen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gemarineerde sardientjes met citroen

Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 g sardinefilets (verse, schoongemaakt zoals maatjesharing)
    • 200 g sjalotten
    • 3 teentjes
    • 200 ml
    • 250 ml olijfolie (100ml om te bakken)
    • 3 citroenen (onbehandelde)
    • peper en zout
Minder dan 30 minuten + marineren

  1. Pel de sjalotten en snijd ze in de lengte in fijne reepjes. Snipper de knoflook fijn. Meng de wittewijnazijn met 150 ml olijfolie en het sap van 1 citroen.

  2. Snijd 1 citroen in plakken. Bak ze in wat olijfolie. Spoel de sardines en dep ze droog met keukenpapier. Bak ze in de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. Doe de gebakken sardines en citroen in een schaal, doe er de sjalot en knoflook over en overgiet met de marinade. Zet een nachtje in de koelkast.

  4. Haal de sardines uit de marinade en serveer ze met stokbrood en partjes citroen.