Gepaneerde vis met tartaarsaus

Gepaneerde vis met tartaarsaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gepaneerde vis met tartaarsaus

Ingrediënten voor 4 personen
    • 100 g (van wit brood)
    • 3 el
    • 1 augurk
    • 2 eieren (gekookte)
    • citroensap
    • 2 el (gehakte)
    • 1 el dragon (gehakte)
    • 1 el dille (gehakte)
    • peper en zout
    • 5 aardappels
    • 250 ml Calvé mayonaise (Hellmann's Real)
    • 700 g pladijsfilets (schol)
    • 2 eieren
    • 1 el kappertjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes. Spoel ze en dep ze droog met een schone keukendoek. Bak ze 3 minuten in de friteuse op 160 °C. Schud er de meeste olie af en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. Dep de vis droog, kruid de filets met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim, druk zachtjes aan.
  3. Maak de tartaarsaus: hak de augurk, de hardgekookte eieren en de kappertjes en meng alles met de Hellmann's Real. Voeg de kruiden toe en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bak de frieten een tweede keer op 180 °C, 2 tot 3 minuten. Serveer de zelfgemaakte ‘fishsticks’ met de frietjes, de tartaarsaus en een frisse salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!