Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook

Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gepofte aardappel met crème fraîche en bieslook

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 6 grote aardappels (het liefst kruimig of een beetje kruimig)
    • bieslook (een paar sprietjes, fijngesneden)
    • 125 ml crème fraîche
    • zout en peper
    • aluminiumfolie
    • houten prikkers of satéstokjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.

  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Meng de bieslook door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappels met dit mengsel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!