Gepofte aardappel met crème fraîche en geitenkaas

Gepofte aardappel met crème fraîche en geitenkaas

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gepofte aardappel met crème fraîche en geitenkaas

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 6 grote aardappels (het liefst kruimig of een beetje kruimig)
    • geitenkaas (verse, een stukje)
    • tijm (een paar takjes, de blaadjes gerist)
    • 125 ml crème fraîche
    • walnoot (een paar)
    • zout en peper
    • aluminiumfolie
    • houten prikkers of satéstokjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.
  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Verbrokkel de geitenkaas en meng met wat tijm door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. 

  5. Vul de aardappels met dit mengsel en zet nog even terug op de barbecue (in de oven) zodat de kaas een beetje warm wordt. Garneer met walnoten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!