Gepofte aardappel met tomatensalsa en cheddar

Gepofte aardappel met tomatensalsa en cheddar

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gepofte aardappel met tomatensalsa en cheddar

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 6 grote aardappels (het liefst kruimig of een beetje kruimig)
    • 2 romatomaten
    • 1 bosui (in ringetjes gesneden)
    • cheddar kaas (een stukje, geraspt)
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
    • aluminiumfolie
    • houten prikkers of satéstokjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.
  2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dicht bij de kooltjes. Je kunt de aardappels ook in de oven poffen. Keer ze regelmatig. Prik na een half uur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in en uit gaat, is de aardappel gaar.

  3. Snijd de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje open te drukken.

  4. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Verwijder het velletje en snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes.
  5. Meng met de bosui, olijfolie extra vierge en breng op smaak met zout en peper. Vul hiermee de aardappels en garneer met de cheddar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!