Gepofte zoete aardappel met brie

Gepofte zoete aardappel met brie

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gepofte zoete aardappel met brie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g pangasiusfilets
    • 1 lente-ui (in dunne ringen)
    • kokosolie
    • 30 g margarine
    • 1 handvol bieslook, fijn gehakt
    • 230 g rijpe brie
    • 4 grote zoete aardappels
    • 1 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Besprenkel de aardappels met olie, prik ze in met een vork en leg ze op een bakplaat. Bestrooi de aardappels met zout en peper en bak ze in 45 minuten gaar.

  3. Snijd de aardappels open, roer het kruim om met de margarine en leg er brie op. Zet ze hierna nog 5 minuten in de oven. Bestrooi ze vervolgens met lente-ui en bieslook.

  4. Verhit nu één eetlepel kokosvet in de pan en bak de pangaslusfilet goudbruin.

  5. Serveer de gepofte aardappel met pangasiusfilet.

  6. Tip: deze gepofte aardappels zijn ook heerlijk van de barbecue. Wikkel de aardappels in een stuk aluminiumfolie en bak ze 30 minuten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!