Geroerbakte kip met pesto, kappertjes, gegrilde groente en pappardelle

Geroerbakte kip met pesto, kappertjes, gegrilde groente en pappardelle

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Geroerbakte kip met pesto, kappertjes, gegrilde groente en pappardelle

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g pappardelle (pasta)
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 mespuntje bouillonpoeder
    • 250 g kleine champignons
    • 2 courgettes
    • 400 g kipfilet
    • 8 el pesto genovese
    • 2 el kappertjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de grill voor. 

  2. Kook de pappardelle in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af.

  3. Maak in de tussentijd de champignons en de courgettes schoon. Snijd de courgettes in de lengte in 6 lange repen. Snijd de kip in dunne reepjes.

  4. Bestrooi de courgetteschijfjes met een beetje bouillonpoeder en bestrijk met een beetje vloeibare margarine. Gril de courgette ongeveer 10 minuten en keer de plakjes regelmatig.

  5. Laat in de tussentijd een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de rest van de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de kipreepjes toe. Roerbak de kip 4 minuten en voeg dan de helft van de champignons toe. Roerbak nog eens 3 minuten.

  6. Roer er vervolgens de pesto, 1 eetlepel kappertjes, 50 ml warm water en 1 theelepel bouillonpoeder door.

  7. Verdeel de pappardelle over 4 voorverwarmde borden. Schep de geroerbakte kipreepjes in de borden en serveer met de courgette en de pasta. Strooi de rest van de kappertjes over de schotel.