Gerookte schelvissoep

Gerookte schelvissoep

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gerookte schelvissoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl roze peperkorrels (ter garnering)
    • zeezout
    • 1 ui
    • 1 el dragonblaadjes
    • 100 g babyspinazie
    • 1 el kokosolie
    • 4 dl
    • 2 dl droge witte wijn
    • 2 kruidnagels
    • 2 laurierbladeren
    • 2 gerookte schelvisfilets
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de schelvisfilets in een grote koekenpan met een halve ui, laurierbladeren en kruidnagel. Schenk de wijn en kokosroom erbij en pocheer de vis zachtjes tot hij gaar is, zo'n 7 minuten. 

  2. Schep de filets met een schuimspaan eruit, op een bord en dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Schuim de kokosroom af, voeg zout toe naar smaak, giet de vloeistof door een zeef en houd het warm.

  3. Smelt de kokosolie in een andere pan en voeg de spinazieblaadjes toe. Laat ze slinken en goed uitlekken. Verdeel de geslonken spinazie over 2 verwarmde kommen en leg de schelvis erop; trek de schilfers een beetje uit elkaar. Schep de bouillon erover, bestrooi de soep met de dragon en roze peperkorrels en serveer hem meteen.