Gerookte zalm met gepocheerd ei, asperge tempura en aspergesaus

Gerookte zalm met gepocheerd ei, asperge tempura en aspergesaus

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Gerookte zalm met gepocheerd ei, asperge tempura en aspergesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g witte asperges
    • 2 el
    • 4 eieren (gekoeld)
    • 200 g gerookte zalm
    • 150 g
    • 500 ml zonnebloemolie
    • 1 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (wikkel)
    • 2 el paneermeel (grof)
    • 2 el (gehakt)
    • 1 zakje Knorr Saus voor Asperges
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant af. Doe de schillen in een pan en zet de schillen onder water, breng het geheel aan de kook, zeef het kookvocht en gooi de schillen weg.
  2. Breng het kookvocht met een theelepel zout aan de kook en voeg de asperges toe. Breng de asperges aan de kook, zet het vuur uit en laat de asperges in het vocht afkoelen. Warm de asperges vlak voor het serveren nog even op.
  3. Breng in een hoge pan 2 liter water met de azijn en 2 theelepels zout aan de kook.
  4. Breek telkens een ei in een koffiekopje, roer met een garde door het water zodat er een kolk ontstaat. Laat de kolk een beetje tot rust komen en giet vervolgens in 1 beweging het ei in het midden van de kolk. Pocheer het ei 5 tot 6 minuten.
  5. Schep het gepocheerde ei voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg het ei op keukenpapier. Pocheer vervolgens de rest van de eieren op dezelfde manier.
  6. Hak de zalm fijn en maak het tempurabeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bron: Knorr