Geroosterde aubergine met pesto

Geroosterde aubergine met pesto

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Geroosterde aubergine met pesto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el olijfolie
    • 2 teentjes
    • 3 el pesto's
    • 2 bollen
    • 2 el (blaadjes)
    • 2 aubergines
    • 1 kg vastkokende aardappelen
    • 3 tomaten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.
  2. Halveer de aubergines en aardappelen in de lengte. Leg de aubergines op de bolle kant in een ovenschaal.
  3. Zet de ovenschaal op een bakplaat.
  4. Leg er de aardappelen op de bolle kant naast.
  5. Meng de knoflook, de olie en zout naar smaak.
  6. Bestrijk de aubergines en de aardappelen met de knoflookolie en bak ze in de voorverwarmde oven in 35 minuten gaar.

  7. Beleg de aubergines na 20 minuten met de pesto, de mozzarella, de tomaat en zout en peper naar smaak.

  8. Bestrooi de aubergine uit de oven met de basilicum.
  9. Dit gerecht bevat ca. 402 kcal p.p.

Ook een goed idee: Gevulde courgettes

Lees ook: Seizoensgroente en -fruit: lekker in september

Meer food inspiratie: Terug naar Italië

Misschien vind je dit ook wel lekker!