Geroosterde tomaten-paprikasoep met gehaktballetjes

Geroosterde tomaten-paprikasoep met gehaktballetjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Geroosterde tomaten-paprikasoep met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 el olijfolie
    • 2 blokjes
    • basilicum (verse)
    • 1 beschuit (of 1 el paneermeel)
    • 2 rode uien
    • 3 teentjes knoflook
    • 3 rode paprika's
    • 1 kg rijpe (tros)tomaten
    • 200 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Verwijder eventueel de kroontjes van de tomaten. Snijd de paprika en tomaten in grove stukken. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in partjes. 

  3. Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Plaats de schaal in de oven en rooster de groenten ca. 25-30 minuten, tot ze zacht en een beetje bruin zijn.

  4. Breng ondertussen een pan met 600 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. 

  5. Verkruimel een beschuitje (of gebruik paneermeel) en kneed dit samen met het gehakt tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout. Draai van het gehakt kleine balletjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar.

  6. Haal de groenten uit de oven en voeg deze toe aan de pan met water. Gebruik een staafmixer (of gebruik een blender) om het geheel tot een (half-)gladde massa te pureren. Hak wat verse basilicum fijn en roer dit samen met de gehaktballetjes door de soep. Laat de soep verder inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. 

  7. Serveer de soep in kommen of diepe borden en garneer met een blaadje basilicum.

Misschien vind je dit ook wel lekker!