Geroosterde zalm met groene thee

Geroosterde zalm met groene thee

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Geroosterde zalm met groene thee

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g (bruine)
    • 500 g zalmen (staart, met huid en graten)
    • 1 zakje groene thee
    • sesamolie
    • 1 teentje knoflook
    • 320 g (zoals wortelen, komkommers, tomaten en witlof)
    • 1 mango (rijp)
    • lichte sojasaus
    • 1 chilipeper (vers)
    • 3 cm
    • handje tuinkers
    • 1 tl sesamzaadje
    • 1 limoen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Maak ondertussen sneetjes van ca. 1 cm diep in de huid van de zalm. 

  3. Leg de zalm in een ovenschaal en bestrooi met zout, peper en de inhoud van het groene theezakje. Smeer de zalm goed in met 1 theelepel sesamolie. Zorg hierbij dat er voldoende olie in de sneetjes zit. 

  4. Stop tenslotte kleine stukjes knoflook in de sneetjes en bak de vis ca. 25 minuten in de oven. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de vis. Een filet moet ongeveer 15 minuten in de oven. 

  5. Maak de salade klaar in een mooie schaal. Meng hiervoor de sla met de groenten. Schil de mango en snijd deze in stukjes. Knijp vervolgens hiervan het sap uit en doe dit in een klein kommetje.

  6. Doe het vlees van de mango bij de groenten. Voeg het limoensap en de (in kleine stukjes gesneden) chilipeper bij het mangosap. Roer dit goed door en meng dit door de sla. Strooi tot slot de tuinkers over de salade (houd eventueel wat apart voor de garnering). 

  7. Snijd de gember in kleine staafjes. Bak de gember met 1 theelepel sesamolie en de sesamzaadjes op middelhoog vuur ca. 2 minuten. Blijf het gembermengsel goed doorroeren zodat het niet aanbrandt. 

  8. Meng het gembermengsel bij de rijst. 

  9. Verdeel de zalm en de rijst over 4 borden en serveer met de salade. Maak het geheel af met nog wat tuinkers.

  10. Aantal kcal: ca. 600 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!