Gestoofde bleekselderij & erwten met spekjes

Gestoofde bleekselderij & erwten met spekjes

Snel klaar Iets moeilijker Goedkoop

Gestoofde bleekselderij & erwten met spekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el
    • 100 ml
    • 1 struik bleekselderij
    • 75 ml
    • 225 g doperwten (diepvries)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 1 el olijfolie
    • 250 gerookte spekreepjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Schil de stengels van de bleekselderij met een dunschiller en snijd ze in stukken van zo’n 6 cm.
  3. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak de spekreepjes knapperig uit. Schep de bleekselderij erdoor en bak 3 minuten Schenk de bouillon in de pan en stoof de bleekselderij 10 minuten met de deksel op de pan.

  4. Schep er de erwten door en stoof nog 4-5 minuten Verwarm intussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp met de melk tot een smeuïge puree. Voeg de peterselie met zout en peper naar smaak aan de bleekselderij toe.

  5. Verdeel de puree over 4 borden en schep er de bleekselderij bij.