Gestoofde runderlapjes - basisrecept

Gestoofde runderlapjes - basisrecept

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Gestoofde runderlapjes - basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g rib-runderlappen (4 stuks)
    • 1 Croma Vloeibaar
    • 2 el
    • 1 laurierblaadje
    • 0.25 l Knorr runderbouillon
    • 1 el grove mosterd
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de runderlappen een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Pel en snipper de ui. Dep de runderlapjes vlak voor het bakken met keukenpapier droog en bestrooi ze met peper.
  2. Verwarm een flinke scheut Croma voor bakken & braden - Vloeibaar op hoog vuur in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak nu de runderlapjes aan beide kanten kort aan.
  3. Zet het vuur wat lager en bak de gesnipperde ui ongeveer 3 minuten mee. Schep dan de tomatenpuree en het laurierblaadje erdoor en bak nog een minuut.
  4. Schenk de runderbouillon erbij en breng dit op een hoog vuur tegen de kook aan. Laat het vlees, met het deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje 2 tot 3 uur sudderen.
  5. Voeg naar smaak zout, peper en de mosterd toe en laat nog even pruttelen. Lekker met gekookte aardappelen.
Bron: Croma