Gestoomde visrolletjes

Gestoomde visrolletjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gestoomde visrolletjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 grietfilets
    • margarine
    • 2 wortels
    • 1 prei
    • 1 sjalot
    • 3 dl
    • 1 dl room
    • 1 el peterselie (gehakt)
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de wortelen en de prei schoon, snijd ze in dunne staafjes, blancheer ze kort en laat ze vervolgens schrikken onder koud water. Snipper het sjalotje fijn. Hak de peterselie.

  2. Verdeel de wortel- en preistaafjes over de visfilets.

  3. Rol de visfilets op en steek ze vast met een houten prikker en kruid met peper en zout. Stoom de rolletjes 10 à 15 minuten, naargelang van de dikte.

  4. Stoof het sjalotje ondertussen even in margarine. Blus met de visbouillon en de room. Laat inkoken tot de helft.

  5. Roer de gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer de saus bij de visrolletjes. Lekker met gekookte (wilde) rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!