Gevulde aardappelen met asperges en ham

Gevulde aardappelen met asperges en ham

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Gevulde aardappelen met asperges en ham

Ingrediënten voor 4 personen
    • 200 g champignons
    • 200 g hammen (in blokjes)
    • 125 ml
    • 125 ml
    • 25 g
    • nootmuskaat
    • 25 g (+ extra)
    • peper en zout
    • 1 bosje witte asperge
    • 4 aardappels (groot)
    • 3 eieren
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Was de aardappelen schoon en kook ze ongeschild in lichtgezouten water. Laat daarna goed afkoelen. Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Snijd in stukken.

  2. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en roerbak in wat margarine. Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder ijskoud water en pel ze.

  3. Smelt 25 g margarine, bestrooi met bloem en laat al roerend opdrogen. Schenk er de bouillon bij, blijf goed roeren en laat inkoken tot een gladde saus. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Houd de saus warm op een heel zacht vuurtje.

  4. Snijd het kapje van de gekookte aardappelen en hol ze uit. Doe het aardappelkruim samen met de hardgekookte eieren in een kom en plet fijn. Voeg de hamblokjes, de champignons, de asperges en de saus toe en schep om. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Vul de aardappelen en werk af met gesnipperde bieslook.