Gevulde aubergines in tomatensaus

Gevulde aubergines in tomatensaus

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gevulde aubergines in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 ansjovissen (zoute, fijngesneden)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 teentjes (gesnipperd)
    • 1 chilipeper (ontpit en gesnipperd)
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 1 takje tijm
    • munt
    • plukje peterselie (fijngesneden)
    • 1 ei (geklutst)
    • 250 g
    • 50 g (geraspt)
    • 450 g
    • 3 el
    • paprikapoeder
    • olijfolie
    • cayennepeper
    • 2 aubergines (ronde)
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Stoof de ui met de knoflook en chilipeper, voeg vervolgens de tomatenpulp en de kruiden toe. Laat het 1 uur sudderen. 

  2. Halveer de aubergines en hol ze uit. Smeer de binnen- en buitenkant in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

  3. Hak het vruchtvlees van de aubergines fijn en bak het goudbruin in wat olijfolie. Roer dit door de ricotta samen met het ei, de pecorino, ansjovis, munt, peterselie en panko. Kruid het geheel met paprikapoeder en cayennepeper. Schep de vulling in de aubergines. 

  4. Verwijder de kruiden uit de tomatensaus en mix glad. Schenk de tomatensaus rond de aubergines en zet nog eens 15 minuten in de oven op 180°C.

Misschien vind je dit ook wel lekker!