Gevulde aubergines met feta

Gevulde aubergines met feta

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Gevulde aubergines met feta

Ingrediënten voor 4 personen
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 2 tomaten
    • 4 el
    • 4 aubergines
    • 400 g
Minder dan 30 minuten + in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de aubergines en halveer ze in de lengte. Haal er zoveel mogelijk vruchtvlees uit, zonder de schil te beschadigen. Snijd het uitgehaalde vruchtvlees klein.

  3. Verkruimel de feta. Snipper de bieslook. Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes.

  4. Meng de auberginepulp met de feta, de tomaten, de bieslook en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel het mengsel over de aubergines. Besprenkel ze met olijfolie. Zet de gevulde aubergines 20 minuten in de oven.
  6. Serveertip: Serveer de gevulde aubergines met een frisse salade en/of geroosterde aardappels.

  7. Aantal kcal: ca. 349 p.p.

Met gevulde groente uit de oven kun je eindeloos variëren, probeer bijvoorbeeld eens deze Gevulde puntpaprika met spekjes

Meer vegetarische recepten: 8x zonder vlees of vis

Lees ook: Zo raak jij je online recepten niet meer kwijt

Misschien vind je dit ook wel lekker!