Gevulde aubergines met peer en gorgonzola

Gevulde aubergines met peer en gorgonzola

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Gevulde aubergines met peer en gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 aubergines
    • 150 ml
    • 200 g pompoenen
    • 150 g gorgonzola
    • 100 g
    • 50 g walnoten (gehakt)
    • 1 rode ui
    • 1 tl verse rozemarijn
    • 1 tl tijm
    • 1 tl verse oregano
    • 4 el
    • olijfolie
    • 2 peren
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines in de lengte, haal met een parisiennelepeltje het meeste vruchtvlees uit de aubergines. Spoel de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Schil de pompoen.
  2. Snijd het vruchtvlees van de aubergines, de peren met schil en de pompoen in blokjes. Snipper de rode ui fijn.

  3. Meng de blokjes aubergine, peer en pompoen met de gesnipperde ui. Doe er de gehakte walnoten en de blokjes Gorgonzola bij en roer. Strooi er de komijn, oregano en rozemarijn over, breng op smaak met peper en zout. Bak de pancetta krokant in een pan.

  4. Vul de uitgeholde aubergines met de mengeling, leg in een vuurvaste schaal en sprenkel er nog wat olijfolie en de honing over. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de gebakken pancetta.

Misschien vind je dit ook wel lekker!