Gevulde aubergines met puree

Gevulde aubergines met puree

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gevulde aubergines met puree

Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 g (gemengd)
    • 1 courgette
    • 1 sjalot
    • 2 teentjes
    • 4 takjes
    • 120 g
    • 100 ml
    • 50 g
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 800 g aardappels
    • 2 aubergines
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Halveer de aubergines in de lengte. Hol de vrucht uit tot op 1,5 cm van de rand. Snijd het vruchtvlees, samen met de courgette in blokjes. Verbrokkel de feta.

  2. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit aan in een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de courgette- en aubergineblokjes toe en roerbak verder. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Vul de aubergines met de gehaktvulling en werk af met verkruimelde feta en een takje tijm. Leg ze in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.

  4. Pureer de aardappelen en breng ze op smaak met karnemelk, margarine, peper en zout. Schep de puree in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en maak er mooie toefjes van op een bord. Serveer met de aubergines.

Misschien vind je dit ook wel lekker!