Gevulde courgettes

Gevulde courgettes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Gevulde courgettes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 flinke, stevige courgettes
    • 1 ui
    • 50 g gedroogde vijgen
    • 1 tl suiker
    • zout
    • 250 g
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 1 mespuntje komijn (gemalen)
    • 2 tl
    • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken (Lactosevrij)
    • 0.5 bosje bladpeterselie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (heteluchtoven 160 °C). Was de courgettes en halveer ze. Schraap er met een scherpe lepel het vruchtvlees uit; hak het fijn. Pel en snipper de ui. Knip de vijgen met een keukenschaar in fijne reepjes of hak ze fijn.

  2. Doe het gehakt met de gehakte courgette in een kom. Voeg de kaneel en komijn met 1 theelepel zout en versgemalen peper naar smaak toe. Strooi ook de ui en vijgen erover. Kneed het gehakt stevig door om de smaakmakers goed te verdelen.

  3. Vul de courgettehelften met het gehakt. Leg ze in de ovenschaal.
  4. Stop de kerrie met 1 theelepel suiker en een mespunt zout in de fles kookroom. Sluit af en schud een paar keer. Schenk de kerrieroom rond de courgettes in de ovenschaal. Bak de courgettes en de vulling in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten gaar.

  5. Was de peterselie en schud goed droog. Hak het blad in reepjes en strooi uit de oven over de courgettes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!