Gevulde kalkoen met oventomaatjes

Gevulde kalkoen met oventomaatjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gevulde kalkoen met oventomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 80 g
    • 600 g kalkoenborsten
    • 4 vleestomaten
    • 500 g troskerstomaten
    • 2 uien
    • 2 bollen knoflook
    • 1 handje basilicum
    • 100 g zongedroogde tomaten
    • 200 ml
    • 1 el gedroogde tijm
    • peper en zout
    • olijfolie + extra voor invetten (tip: Bertolli olijfolie)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook. Giet ‘m over de zongedroogde tomaatjes en laat 10 minuten wellen. Haal de tomaatjes uit de bouillon en hak ze grof. Hak ook het basilicum grof en meng het met de tomaten. Breng op smaak met peper.

  2. Snijd de kalkoenborst open tot een lap. Verdeel er de tomatenmix over. Klap het vlees dicht en bind het op met keukentouw. Kruid met peper, zout en tijm.

  3. Was de tomaten. Halveer de vleestomaten. De kerstomaten mogen aan het takje blijven. Pel en snipper de uien. Snijd de bollen knoflook doormidden.

  4. Beleg een ingevette ovenschaal met spek. Verdeel er de ui, tomaten en halve knoflookbollen over. Kruid met peper en zout.

  5. Leg de kalkoenborst in de schaal en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Zet 40 minuten in de oven en bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.

Misschien vind je dit ook wel lekker!